Cégtörténet

1982-óta különböző szervezeti formában működik a vállalkozás.

1990-ben megalakult a METAL-UNION Bt. Fő tevékenysége a horganyozás volt, ami a későbbiekben nikkelezés és ónozás technológiákkal bővült. A cég folyamatosan 4-5 fő munkatárssal működött, és a megbízható minőségnek köszönhetően több partnerrel hosszú távú kapcsolatot sikerült kialakítani.

1998-ban kezdődött a telephely bővítése és átépítése.

2000. 06. 22-én megkezdte munkáját a METAL-UNION Kft. Újabb technológiákkal bővült a tevékenység: szulfamátos nikkelezéssel és hideg vegyi barnítással. Az acél alapanyagokhoz a hidrogén okozta ridegedés kiküszöbölésére, többféle kidogozott technológiával rendelkezünk, így a Megrendelőink a számukra legmegfelelőbbet választhatják.

2003. Az országban elsők között vezettük be az EN ISO 9001/2001 és az EN ISO 14001/1997 integrált minőségügyi és környezetirányítási rendszert, ezzel is jelezve elkötelezettségünket a minőségi termelés és a környezetvédelem iránt.

2006. Az ISO rendszer megújítása során az ISO 14001/2005 környezetirányítási rendszer került bevezetésre.

2008. Befejeződött a telephely átépítése, korszerűsítése. Átadásra került egy légmosós és hangtompítós légelszívó, légtisztító rendszer.

2009. Az újonnan kialakított üzemrészben a legújabb fejlesztésű ezüst, sárgaréz, vörösréz technológiák kerültek telepítésre.
Ezüst, nikkel, ón, sárga- és vörösréz bevonatok készítését ALUMÍNIUM alapfémre is vállaljuk!
Az új technológiák biztonságos üzemeltetését egy újabb légmosóval felszerelt elszívó rendszer és a PLC vezérlésű automatikus működésű szennyvíztisztító rendszer biztosítja.

2009. Megújításra került az ISO 14001/2005 környezetirányítási rendszer és bevezetésre került az ISO 9001/2009 minőségügyi rendszer.

2011. Új technológiák bevezetésével tovább bővítjük a szolgáltatások körét. Nikkelezési technológiáink választéka kibővült a fényes és szulfamátos mellett a fekete, a selyemfényű nikkelezéssel és a nikkel antikolással. Bevezettünk egy nikkelmentes BRONZEX technológiát, amit elsősorban bőrdíszmű, ruha kellékek és ékszer készítőknek ajánlunk a figyelmébe. Ezzel a bevonattal ellátott fém tárgyak nem váltanak ki allergiás vagy bőr irritációs hatásokat az arra érzékeny emberekben sem.
Díszítő arany bevonatokat is készítünk. Az arany bevonat 99,1% tisztaságú.
Koptatást és polírozást is vállalunk vibrációs technológiával.

2012. Létrehoztunk egy korszerűen felszerelt üzemi laboratóriumot, amivel a galvanizálás technológiai és a keletkezett szennyvizek kémiai vizsgálatát el tudjuk végezni.

2013. A legújabb fejlesztésű, nano részecskéket tartalmazó horgany passziválási technológiát is bevezettük. Ezzel az eljárással kivételesen magas korrózió állósági követelményeket is tudunk teljesíteni. Jelenleg 8 féle különböző minőségi követelményeket kielégítő passziválási, valamint színes és színtelen pórustömítő, utókezelő eljárással állunk a Megrendelőink rendelkezésére. 

2015. Megvásárlásra került egy MAGIDO X51 L101/08 alkatrészmosó berendezés, amellyel nagy mennyiségben lehet a tömegárú alkatrészek zsírtalanitását/előkészítését végezni.
Bevezetésre került az ISO 14001:2015 környezetközpontú irányitási rendszer és az ISO 9001:2015 minőségirányitási rendszer.

2016. Megvásárlásra került egy Jungheinrich gázüzemű és egy Jungheinrich gyalogkiséretű elektromos targonca,ezzel megkönnyítve a telephelyen belüli árú kiadás/átvételt.
Cégünk vásárolt egy Ascott CCiP 450 típusú sópermet kamrát amellyel az elkészült alkatrészek korrózióállóságát tudjuk vizsgálni a Megrendelőink kérésére, sópermet (NSS,MSZ EN ISO 9227) vagy víztől eltérő folyadékba merítéses vizsgálattal (MSZ EN ISO 2812-1:2007).

2017. Beszerzésre került egy Fischerscope X-Ray XDLM típusú röntgenesugaras rétegvastagság mérőmüszer a gyorsabb és precízebb rétegvastagság méréshez.
Bevezetésre került a kobaltmentes,CrVI mentes, RoHS megfelelőségű vízkék vékony és vastagréteg passzíváló.

Telephely
Telephely
Telephely
Ezüstöző műhely
PLC vezérlő
Szennyvízkezelő ioncserélő
Szennyvízkezelő iszapprés
Szennyvízkezelő tartály
Alumínium előkezelő
Zsírtalanító berendezés
Röntgensugaras rétegvastagságmérő
Röntgensugaras rétegvastagságmérő
Horganyozó műhely